BOBBY DOVE – HOPELESS ROMANTIC

Artiest info
Website
facebook
Label: Must Have Music / CRS

We willen u hierbij informeren over erg mooi nieuw werk in de regio countrymuziek, afkomstig van de nieuwe plaat “Hopeless Romantic” van de Canadese singer-songwriter Bobby Dove uit Montreal, Quebec, een country-, honky tonk- en Americana-liedjes zingende troubadour die niemand minder dan de Amerikaanse folkzangeres Mary Gauthier tot haar fanbasis mag rekenen. Ze trad in de voorbije jaren dan ook al samen op met haar en ook met o.a. Richard Thompson, ‘The Sadies’ en JD McPherson.

In 2016 debuteerde zij op plaat met het album “Thunderchild” en op het in Canada reeds in februari 2021 uitgebrachte “Hopeless Romantic” blijft zij ook nu weer actief in het traditionele muziekgenre bij haar zelfgecomponeerde songs waarvan we er elf terug kunnen vinden op deze plaat. De albumtiteltrack is een vintage door pedal steel-klanken gedomineerde countryballad zoals u kunt horen op de audiovideo die we hier als tweede filmpje hebben toegevoegd. Ook de volgende song “Sometimes It’s A Lonely Road” kan onder die noemer ‘countrytraditional’ gerangschikt worden.

Die pedal steelgitaar wordt op dit door Bobby Dove zelf geproduceerde album in zeven tracks gespeeld door de van zijn werk bij Kathleen Edwards gekende Burke Carroll terwijl het elektrische gitaarwerk afkomstig is van David Baxter, de basgitaar gehanteerd wordt door ‘Blue Rodeo’-bandlid Bazil Donovan, Steve O’Connor achter de toetsen van piano en Hammond B3-orgel plaatsnam en Michelle Josef voor de drumbijdragen zorgt. De erg mooi klinkende backing vocals bij een aantal liedjes worden gezongen door Jim Cuddy, de leadzanger van de countryrockformatie ‘Blue Rodeo’ en door de Canadese country- en folkzangeres Jenny Whiteley die eind vorige eeuw deel uitmaakte van de band ‘Heartbreak Hill’ en daarna een mooie solocarrière ontwikkelde.

Met de op de eerste video live gebrachte song “Gas Station Blues” begeeft Bobby Dove zich resoluut op het pad van de honky-tonk-muziek. Maar al gauw stapt ze opnieuw over op de gekende klassieke countrysound in nummers als “Chance In Hell” en de tearjerker “My World’s Getting Smaller”. Dat ze ijzersterk uit de hoek kan komen in deze muziekstijl blijkt daarna eveneens uit songs als “Haunted Hotel” of het heerlijk mooi walsende liefdesliedje “Like It Or Not I Love You” en het Spaanstalig gezongen nummer “El Hormiguero” dat naar het Nederlands vertaald kan worden tot ‘de mierenhoop’.

Toch lijkt het in enkele liedjes op “Hopeless Romantic” niet altijd over blije of opgewekte onderwerpen te gaan zoals moge blijken uit de drie laatste tracks op deze plaat: het poëtische “Early Morning Funeral”, het emotioneel beladen “Golden Years” en het hoopgevende “New Endings, New Beginnings”. Voor ons is deze Bobby Dove een heuse ontdekking die bijzonder aangenaam is en die ons nu al met grote belangstelling doet uitkijken naar toekomstig nieuw werk van deze getalenteerde Canadese singer-songwriter. Maar eerst moeten we toch nog even op zoek gaan naar de debuutplaat “Thunderchild” uit 2016 van deze ruwe countrydiamant.

(valsam)